Uw medische gegevens thuis bekijken met uw telefoon of computer

Patiënten in de regio Arnhem kunnen vanaf heden online hun medisch dossier van de huisarts bekijken. Gewoon thuis via de eigen telefoon of computer, nadat zij veilig inloggen. Patiënten zien dan bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een lijst met hun medicijnen of uitslagen van bloedonderzoek. Hierdoor wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over de eigen gezondheid en om een keuze te maken over de behandeling.

Instructies vanuit de huisarts

Patiënten ontvangen van hun huisarts informatie met instructies om in te loggen. Inloggen gebeurt in een patiëntenportaal. In het patiëntenportaal ziet de patiënt de gegevens van de huisarts.

Veilig gegevens uitwisselen

De medische gegevens zijn goed beveiligd. Alleen de medewerkers van de huisartsenpraktijk en de patiënt zelf hebben toegang tot de gegevens. Huisartsen in de regio Arnhem roepen hun patiënten op om voorzichtig te zijn met het geven van de medische gegevens aan anderen. Zij adviseren hun patiënten om de inloggegevens altijd geheim te houden, en daarnaast nooit zomaar hun gegevens te geven aan bedrijven die daarom vragen.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het inzien van uw medische gegevens of kijk naar het onderstaande filmpje.